Mi koristimo kolačiće kako bi vaše iskustvo bilo bolje. Da bi smo uskladili novu direktivu o e-privatnosti, moramo zatražiti vašu saglasnost da podesite kolačiće. Naučiti više.
Priručnik za rad u klanici živine
Autor Mirjana Grubić
Jezik srpski
Godina izdavanja 2009.
Izdavač Kompanija Agroživ Žitište
Uvod
Opšti deo
Podela živine i živinskog mesa
Statistički podaci o živinskom mesu
Prehrambena vrednost pilećeg mesa
Transport živine i prateća dokumentacija
Objekti za klanje živine
Faze procesa proizvodnje
Početne faze procesa proizvodnje
Prijem, istovar i kačenje živine
Omamljivanje
Klanje i iskrvarenje
Šurenje
Čupanje
Elektro – mišićna stimulacija
Brojač trupova
Odvajanje glava
Odvajanje nogu
Prekačivanje trupova
Centralne faze procesa proizvodnje
Obrezivanje kloake
Otvaranje trbušne duplje
Vađenje unutrašnjih organa
Postupak sa unutrašnjim organima
Odvajanje vrata i odsecanje kožice vrata
Vađenje voljke, jednjaka i traheje
Završna kontrola trupova
Spoljašnje i unutrašnje pranje trupova
Hlađenje
Završne faze procesa proizvodnje
Klasiranje trupova
Konfekcioniranje trupova
Otkoštavanje
Merenje i egalizacija
Pakovanje
Deklarisanje i označavanje
Randman
Zamrzavanje
Defrostacija
Skladištenje
Otprema robe
Završni deo
Mikrobiologija živinskog mesa
Norme higijensko – sanit. kućnog reda
Spisak domaćih propisa i propisa EU
Preporuke – normativi za klanje živine
Kapacitet savremenih linija za klanje
Korišćena literatura
Write Your Own Review
Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.