Priručnik za rad u klanici živine

SKU
knj0046
1 306 din.

Autor Mirjana Grubić
Jezik srpski
Godina izdavanja 2009.
Izdavač Kompanija Agroživ Žitište

Uvod Opšti deo Podela živine i živinskog mesa Statistički podaci o živinskom mesu Prehrambena vrednost pilećeg mesa Transport živine i prateća dokumentacija Objekti za klanje živine Faze procesa proizvodnje Početne faze procesa proizvodnje Prijem, istovar i kačenje živine Omamljivanje Klanje i iskrvarenje Šurenje Čupanje Elektro – mišićna stimulacija Brojač trupova Odvajanje glava Odvajanje nogu Prekačivanje trupova Centralne faze procesa proizvodnje Obrezivanje kloake Otvaranje trbušne duplje Vađenje unutrašnjih organa Postupak sa unutrašnjim organima Odvajanje vrata i odsecanje kožice vrata Vađenje voljke, jednjaka i traheje Završna kontrola trupova Spoljašnje i unutrašnje pranje trupova Hlađenje Završne faze procesa proizvodnje Klasiranje trupova Konfekcioniranje trupova Otkoštavanje Merenje i egalizacija Pakovanje Deklarisanje i označavanje Randman Zamrzavanje Defrostacija Skladištenje Otprema robe Završni deo Mikrobiologija živinskog mesa Norme higijensko – sanit. kućnog reda Spisak domaćih propisa i propisa EU Preporuke – normativi za klanje živine Kapacitet savremenih linija za klanje Korišćena literatura
Write Your Own Review
You're reviewing:Priručnik za rad u klanici živine
Your Rating
Deklaracija o poreklu robe biće istaknuta na proizvodu.
Back to Top